Kirurgi

Kirurgisk tanntrekking
Noen ganger sitter tennene så langt opp i kjeven, eller så godt fast at de ikke løsner på normalt vis.Da løsnes tannkjøttet rundt tannen, og tannlegen borer rundt tannen for at den skal komme frem. Noen ganger må tannen deles opp i biter før den fjernes. Ved slike inngrep er det vanlig å sy noen sting for å holde såret på plass. Stingene fjernes etter en uke. Tannlegen gir alltid godt bedøvelse, og inngrepet er normalt helt smertefritt. Det er ikke uvanlig å bli litt hoven og ha smerter i noen dager etter inngrepet.

Rotspissamputasjon
Når normal rotbehandling ikke lar seg gjøre eller ikke fører frem, er dette et alternativ. Rotspissamputasjon vil si at tuppen på en tannrot fjernes under et mindre kirurgisk inngrep. Samtidig fjernes betennelsesvevet som ligger rundt tannroten.

Vevsprøver (biopsi)
Forandringer i munnslimhinnen kan være så mangt. For å kunne stille en sikker diagnose, kan det være nødvendig å sende en liten vevsbit med forandringer til et labratorium hvor diagnosen stilles.

Tannkjøttsoperasjon
Ved alvorlig periodontitt blir tannkjøttslommene dype og det blir vanskelig å  kontrollere at tannoverflatene er tilstrekkelig renset. Da løftes tannkjøttet tilside og betennelsesvev fjernes fra tannoverflaten. Til slutt legges tannkjøttet tilbake og holdes på plass ved hjelp av noen sting.

aaaaaaaaaaaaiii